Omgivningar

Alnö, utanför Sundsvall (även kallad Norrlands Hawaii), är en 65 km² stor ö som bildades för 570 miljoner år sedan genom vulkanisk verksamhet i området. Ön är 15 km lång och 6 km bred på bredaste stället. 

Översikt-2.jpg

Alnö

 

På norra Alnön, 2,5 km norr om Alnöbron, står Alnö gamla kyrka och Alnö kyrka sida vid sida. I anslutning till dessa ligger också Hembygdsgården med Sågverksmuseet och Café Tunet. Vid Stornäset ligger ett av öns tre naturreservat samt Stornäsets Vandrarhem. Några kilometer längre norrut, vid Hörningsholm, hittar man Tors lokal, Sveriges första Folkets Hus på landsbygden. På norra delen av ön finns flera fornlämningar, som gravkullar. På norra delen finns den fina badstranden Slädaviken. På södra Alnön finner man flera fina badvikar, Bänkåsviken, Tranviken, Havstoviken, Hartungviken, och Grönviken. Sommaridyllen Spikarna, ett fiskeläge med sjöbodar, fiskestugor, kapell och kafé, är beläget på södra delen av ön. Alnön har även ett sporthallsbad, Alnöbadet.

Stornäsets Naturreservat​

Grannar med med pensionatet ligger Stornäsets naturreservat. Naturreservat med ett rikt fågel liv och betande Highland Cattles. Med ängar, träskskog och sandstränder har stornäset naturreservat en väldigt varierande natur. Här finns vindskydd, grillplats, torrdass och gömslen perfekt för en utflykten. Vägen från parkeringen och ut till stranden är ungefär  en kilometer lång, den består av breda stigar och spångar vilket gör att framkomligheten är mycket god. 

Vill du läsa mer om naturreservatet kan du göra det HÄR

slide7.jpg
Omgivning1.jpg